الکتروتیون از پیشگامان بکارگیری IIOT

Blog

مزایا و معایب و نحوه راه اندازی بوستر پمپ با اینورتر

 بوستر پمپ به سیستمی اطالق می گردد که دو یا چند پمپ بصورت موازی به یکدیگر متصل شده اند تا دبی و هد مورد نیاز را، با کمترین انرژی و بالاترین راندمان تأمین نمایند. وظیفه بوستر پمپ ثابت نگه داشتن فشار لازم برای تأمین شبکه مصرف با توجه به الگوی متغییر مصرف می باشد.عملکرد سیستم بدین صورت است که اگر در خروجی مصرفی وجود نداشته باشد ، فشار تغییر نمی کند و همه پمپ ها خاموش هستند. اما به محض مصرف، برای جبران افت فشار، یکی از پمپها توسط اینورتر وارد مدار می گردد و با افزایش مصرف، دور پمپ بالاتر می رود. در صورتیکه دبی مورد نیاز از دبی حداکثر پمپ بیشتر گردد و پمپ اول پاسخگوی تأمین دبی مورد نیاز نباشد، پمپ های کمکی بعدی به ترتیب وارد مدار می گردند.  

در دهه‌های اخیر، با توجه به افزایش نیاز به انرژی و فشار بر روی سیستم‌های تأمین آب، استفاده از بوستر پمپ با اینورترها به عنوان یکی از راهکارهای افزایش کارایی و کنترل در سیستم‌های پمپاژ، در حال گسترش است. اینورترها به عنوان دستگاه‌های الکترونیکی پیشرفته‌ای با توانایی تغییر فرکانس و ولتاژ جریان مستقیم به جریان متناوب، امکان کنترل دقیق پمپ‌ها و تجهیزات مشابه را فراهم می‌کنند. بوستر پمپ به سیستمی اطالق می گردد که دو یا چند پمپ بصورت موازی به یکدیگر متصل شده اند تا دبی و هد مورد نیاز را، با کمترین انرژی و بالاترین راندمان تأمین نمایند. وظیفه بوستر پمپ ثابت نگه داشتن فشار لازم برای تأمین شبکه مصرف با توجه به الگوی متغییر مصرف می باشد.تأمین آب در ساختمان‌ها نیاز به استفاده از پمپ‌های گوناگونی دارد. این پمپ‌ها می‌توانند با مکش آب از شبکه آبرسانی شهری، فشار مطلوب را در لوله‌ها فراهم کرده و از طریق آنان به تأمین آب بپردازند. در ساختمان‌های بلند، که ارتفاع ساختمان زیاد است و نیاز به رساندن آب به ارتفاع‌های بالاتر می‌باشد، بهره‌گیری اژ پمپ‌ها امری ضروری می‌باشد.


در این شرایط، مشکل نوسانات فشار آب ممکن است به عملکرد پمپ‌ها آسیب جدی وارد کند. وجود نوساناتی در فشار آب، به خصوص اگر به شیرهای خروجی خانه‌ها منتقل شود، مشکلاتی را به وجود می‌آورد. این موضوع، به ویژه در مجتمع‌های مسکونی بزرگ، مشکلی قابل توجه است.
به منظور حل این مشکلات، ایده استفاده از بوستر پمپ‌ها مطرح شده است. این دستگاه‌ها به عنوان یک راهکار مؤثر برای تنظیم و استحکام فشار آب در سیستم‌های تأمین‌کننده در ساختمان‌ها به‌شمار می‌روند.عملکرد سیستم بدین صورت است که اگر در خروجی مصرفی وجود نداشته باشد ، فشار تغییر نمی کند و همه پمپ ها خاموش هستند. اما به محض مصرف، برای جبران افت فشار، یکی از پمپها توسط اینورتر وارد مدار می گردد و با افزایش مصرف، دور پمپ بالاتر می رود. در صورتیکه دبی مورد ن یاز از دبی حداکثر پمپ بیشتر گردد و پمپ اول پاسخگوی تأمین دبی مورد نیاز نباشد، پمپ های کمکی بعدی به ترتیب وارد مدار می گردند. نحوه اضافه/کم شدن پمپ ها و عملکرد آنها مدهای مختلفی دارند که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم.

مدهای کنترل بوستر پمپ آبرسانی

1)    این مد کاملترین مد در کنترل بوستر پمپ می باشد. عملکرد سیستم بدین صورت است که اگر در خروجی مصرفی وجود نداشته باشد، فشار تغییر نمی کند و پمپ ها خاموش هستند. اما به محض مصرف، فشار در شبکه افت پیدا می کند. برای جبران این افت فشار، پمپ اول توسط اینورتر بصورت دور-متغییر وارد مدار می گردد و با افزایش مصرف، دور موتور بالاتر می رود. در صورتیکه دبی مورد نیاز از حداکثر دبی پمپ در حداکثر فرکانس تنظیمی بیشتر گردد و پمپ اول پاسخگوی تأمین دبی مورد نیاز نباشد، اینورتر تصمیم می گیرد پمپ دوم را وارد مدار کند. برای این منظور اینورتر موتور اول را به شبکه برق بای پس می کند و سراغ پمپ دوم می رود و آن را به صورت دور-متغییر استارت می کند. با افزایش مصرف، سرعت موتور دوم بالا می رود، در صورتیکه این دو پمپ پاسخگوی تأمین دبی مورد ن یاز نباشند پمپ دوم به شبکه برق بای پس شده و اینورتر پمپ سوم را به صورت دور -متغییر وارد مدار میکند. در صورت وجود پمپهای بیشتر در سیستم بوسترپمپ این سیکل به همین ترتیب ادامه می یابد. با کم شدن مصرف، سرعت موتور دور-متغییر کم می شود. کاهش دور موتور تا رسیدن فرکانس موتور به حداقل فرکانس تنظیمی ادامه دارد. در این زمان اولین پمپی که به شبکه بای پس شده بود از مدار خارج می گردد. به همین ترتیب با کم شدن مصرف، پمپهای دور-ثابت بعدی نیز به ترتیب از مدار خارج می گردند. و در انتها پمپ دور-متغییر از مدار خارج می گردد

            

 

2)      در این مد پمپ اصلی به اینورتر وصل است و پمپهای کمکی بصورت مستقیم به شبکه برق وصل می شوند. عملکرد سیستم بدین صورت است که اگر در خروجی مصرفی وجود نداشته باشد، فشار تغییر نمی کند و پمپ ها خاموش هستند. اما به محض مصرف، فشار در شبکه افت پیدا می کند. برای جبران این افت فشار، پمپ اصلی توسط اینورتر بصورت دور-متغییر وارد مدار می گردد و با افزایش مصرف، دور موتور بالا می رود. در صورتیکه دبی مورد نیاز از حداکثر دبی پمپ در حداکثر فرکانس تنظیمی بیشتر گردد و پمپ اول پاسخگو ی تأمین دبی مورد نیاز نباشد، پمپ کمکی دوم به صورت مستقیم وارد مدار می گردد. اگر چنانچه بعد از گذشت مدت زمان معین فشار تامین نشود پمپ سوم نیز به صورت مستقیم وارد مدار می شود.

                            

          

 

 

    

مقالات اخیر